Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2017 | 28543 vizualizari

 

Habar nu am de ce-i zice Figaro, sa aiba legatura cu Barbierul din Sevilla a lui Rossini, posibil, poate si pe vremea aia se manca asa o prajitura, inventata chiar de Figaro....dar ce sa mai lungim introducerea sa trecem direct la cuprins si actiune...Figaro-n sus, Figaro-n jos.....un deliciu.....cu zmeura, nuca si bezea...
Pentru Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, nuca, margarina, gem.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea
  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 500 g gem de zmeura ( am pus mai mult de jumatate dintr-un borcan de 800 g)
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea:

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat,  le-am mixat foarte bine, pana ce zaharul s-a topit. Apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esentele de rom si vanilie, apoi am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus.

In tava tapetata, am intins blatul uniform, apoi am adaugat gemul de zmeura si la final, bezeaua cu nuca, am uniformizat si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca. 40 min, cand a inceput sa se rumeasca, am stins focul si am lasat tava in cuptor sa se usuce bine bezeaua. Cu ajutorul unui cutit zimtat, am portionat prajitura inca calduta.

Incearca si reteta de Prajitura cu gem de prune si aluat razuit, un desert foarte gustos sau poti incerca reteta de Prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci, foarte delicioasa. 

Iti recomandam si Prajituri cu nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ciocolata